Tilburg.com nomineer

Tilburgers bundelen mooie corona-initiatieven: nomineer nu jouw coronaheld!

Een vakkenvuller, uitvaartverzorger, verpleegkundige of misschien wel de buurvrouw? Ken je iemand die zich in coronatijd op bijzondere wijze inzet, nomineer hem of haar dan uiterlijk 31 mei voor een bijzonder dankpaneeltje. Die oproep doen de bedenkers van het Tilburgse ‘dankraam’.

Saamhorigheid

Medio april lanceerden vier Tilburgers het idee om voor de stad een gezamenlijk ‘dankraam’ te maken. Het moet een herinnering worden door en voor Tilburgers bestaande uit foto’s, filmpjes, gedichten en tekeningen uit deze lastige coronatijd.

Meer dan 120 inzendingen zijn al binnen. ‘Het is een indrukwekkende collage,’ vertelt Van de Donk, Hij bedacht het project samen met Stadsmuseum Tilburg, Studio Web Presence en EELT Theatercollectief. “Er staan prachtige dingen op, zoals kindertekeningen, een zelfgemaakt lied en een heus dakconcert. Ook zijn veel bekende initiatieven zoals ONS Soepje en de Berenjacht terug te vinden. Da’s mooi, want zo is er straks één plek waarop alle hartverwarmende acties zijn terug te vinden. Overigens kan iedereen tot en met 31 mei nog iets inzenden via de website.”

Scroll naar top