tilburg.nieuws

Virtueel dankraam van en voor Tilburg

Stadsmuseum Tilburg verzamelt voorbeelden van corona-acties. Hiervan wordt een virtueel dankraam gemaakt, geïnspireerd op een glas-in-loodraam in het Paleis-Raadhuis.

Dat raam in de Anna Paulowna-zaal herinnert aan de crisis In 1951. Toen brak in Tilburg een pokkenepidemie uit. De stad ging wekenlang op slot. Uit dankbaarheid dat de epidemie was verslagen werd een inzameling georganiseerd om een speciaal glas-in-loodraam te maken.

Tijdens de huidige coronapandemie staan veel Tilburgers voor een ander klaar. Ze bedanken verpleegkundigen en vakkenvullers, zetten beren op de vensterbank of maken muziek bij een verzorgingshuis. Op allerlei manieren steken Tilburgers elkaar zo een welgemeend hart onder de riem. Stadmuseum Tilburg vraagt alle inwoners deze acties te laten zien op een speciale website. Foto’s, filmpjes, een gedicht of bijzondere tekening: alle uitingen van dankbaarheid of om elkaar moed in te spreken zijn welkom. Zo bouwt de stad een virtueel dankraam van en voor Tilburg, een blijvende herinnering aan deze moeilijke periode

Scroll naar top